تهویه سالن و بهره مندی از پنجره اینلت
استفاده از روش های مختلف در تهویه ی سالن های مرغداری می تواند کارایی های مختلفی از خود نشان دهد که با توجه به تجربه ی شخصی و همینطور براوردهای علمی ، میتوان بهترین روش ها را در این زمینه به کار برد .
برای مثال در سالنهایی که در مناطقی بادخیز قرار دارند، میتوان با استفاده از روش های مختلف از هزینه های ناشی از مصرف انرژی برای استفاده در سیستم تهویه به میزان قابل توجهی کاست . برای مثال در صورتی که در این سالن ها از دیواره هایی که دارای پد سلولزی هستند استفاده شود، میزان هوای ورودی به این مناطق می تواند سبب کاهش دما در داخل سالن بخصوص در فصل گرم سال شود که نیاز به استفاده از ابزارهای برقی را کاهش می دهد.
همینطور استفاده از پنجره ها یا دریچه های مخصوص مرغداری که به آنها اینلت مرغداری گرفته میشود نیز میتواند بسیار بصرفه واقع شود. این پنجره ها دارای سیستمی تماما اتوماتیک هستند که در صورت نیاز کاربر و در مدت زمانی مشخص پنجره ها باز شده و جریان هوا را به صورت کاملا کنترل شده ای به نقطه ای مشخص از سالن ارسال میکنند. برای مثال در سالن های بزرگ ، در دیواره های جانبی از این پنجره ها استفاده میشود . در تابستان پنجره ها باز شده و جریان هوا را به قسمت بالایی که هوا در انجا گیر افتاده جریان می دهند.
توجه کنید که از این پنجره ها به صورت ردیفی و در کنار هم استفاده میشود. تعداد پنجره ها و فاصله ی ردیف ها از یکدیگر بستگی به متراژ سالن و ... دارد که در زمان طراحی سالن باید بررسی شود . این پنجره ها سبب گردش هوای مناسب در داخل سالن میشود تا امکان ورود و خروج هوا و جایگزینی هوای تازه با هوای محبوس در سالن را فراهم کنند.
توجه به این امر زمانی اهمیت بسیار بالایی پیدا میکند که بدانید سیستم تنفسی طیور از حساسیت بسیار بالایی برخوردار بوده و در صورت کاهش بیش از حد دما و یا افزایش بیش از حد دما سریعا عکس العمل نشان داده و مشکلات بسیاری برای طیور ایجاد خواهد شد.
در فصل زمستان این دیواره ها هوای خنک را به صورت کنترل شده به قسمت فوقانی سالن جریان می دهند. این هوای خنک و سرد با هوای گرم که در بالای سالن گیر افتاده مخلوط شده و سبب می شود هوای گرم در کل سالن جریان پیدا کند . بدین ترتیب علاوه بر ورود هوای خنک به سالن ، مصرف انرژی نیز به دلیل جریان پیدا کردن هوای گرم در داخل سالن، کاهش پیدا خواهد کرد.
پنجره های اینلت، به صورت کامل عایق در نظر گرفته میشوند. بدین معنا که ، در صورت بسته بودن پنجره هیچ ارتباط دمایی بین داخل و خارج ساختمان ایجاد نخواهد شد و این موضوع در کنترل صحیح هوای داخل سالن بسیار مهم می باشد.
پنجره اینلت یا پنجره ی معمولی ؟
این دو پنجره هم از نظر کارکرد و هم ویژگی های مختلف تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند. پنجره ها معمولی غالبا توانایی کنترل جریان را ندارند . یعنی زمانی که پنجره باز باشد هوا به صورت معمولی در سالن منتشر میشود . که بسته به نوع هوا به قسمت بالایی یا پایینی سالن میرود .
پنجره ی اینلت اما میتواند جهت جریان را مشخص کند. برای مثال در صورتی که پنجره نیمه باز باشد ، 70 درصد هوا به سمت بالا و 30 درصد به قسمت پایین منتقل میشود .
- ۰۰/۰۲/۰۶